Головна Новини Фармацевтика 2024 Західний досвід уже в Україні: який дозвіл отримали українські аптеки
commentss НОВИНИ Всі новини

Західний досвід уже в Україні: який дозвіл отримали українські аптеки

Вакцина в аптеці, щеплення від грипу, де зробити щеплення

23 жовтня 2024, 21:58
Поділіться публікацією:

Кампанію з вакцинації масштабують — українці можуть зробити щеплення в аптеці. Першому заклади надали дозвіл на проведення вакцинації від грипу. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Міністерства охорони здоров'я. 

Західний досвід уже в Україні: який дозвіл отримали українські аптеки

Фото МОЗ

Одними з перших охочих скористатися зручною послугою стали міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко та голова Бюро ВООЗ в Україні Jarno Habicht. 

“Наразі прийняті всі необхідні регуляції, які забезпечують можливість вакцинації в аптечних закладах, подібно до того як це працює в країнах ЄС та США”, — повідомили у міністерстві. 

Зазначається, що МОЗ очікує на активне долучення самих аптек, адже від цього напряму залежить масштабування ініціативи. Сьогодні обговорили це з аптечними мережами під час наради. Запуск вакцинації в аптеках — це саме той випадок, коли ефективне партнерство держави та бізнесу є запорукою прогресу.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, хто має відповідати за вакцину. похолоданням в Україні розпочнеться сезон застуди та грипу. І якщо від застуди можна вберегтися, дотримуючись простих рекомендацій, то від грипу надійним захистом, на думку лікарів, буде вакцинація. Однак необхідну вакцину має підібрати лікар.

Вакцину від грипу радить лікар, виходячи зі своєї практики та на основі результатів спостереження пацієнта. “Якщо якась вакцина з’явилася на нашому ринку офіційно, відповідають за це державні органи і якість вакцини буде однакова”, — зазначив лікар. За його словами, вакцини проти грипу, завезені в Україну, пройшли контроль якості. 

Хто повинен обов'язково вакцинуватися, читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини