Головна Новини Фармацевтика 2021 В яку вартість в середньому виллється Україні придбання 1 вакцини від коронавірусу в 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

В яку вартість в середньому виллється Україні придбання 1 вакцини від коронавірусу в 2021 році

До кінця року в країну планують завезти понад 37 мільйонів доз вакцин від 5 виробників

9 липня 2021, 16:51
Поділіться публікацією:

За інформацією, опублікованою на офіційному сайті Міністерства фінансів України, у 2021 році на закупівлю вакцин від ковід-19 заплановано витрати коштів з державного бюджету на 10,5 млрд гривень. З них вже 9,3 млрд. гривень були витрачені в першому півріччі поточного року. За цю суму (10,5 млрд) заплановано закупити до 38 мільйонів вакцин. В той же час, на сайті Мінфіну наведена інформація, що на кінець червня вже укладені договори на поставку 37,3 млн доз вакцин за рахунок коштів державного бюджету.

В яку вартість в середньому виллється Україні придбання 1 вакцини від коронавірусу в 2021 році

Придбання 1 вакцини від ковіду обійдеться Україні в 10 доларів, фото з відкритих джерел

"Коментарі" своєю чергою, підрахували у скільки ж гривень обійдеться закупка і доставка в Україну 1 вакцини від ковід-19. Відразу зазначимо, що це середня цифра на 1 рандомну вакцину, тому що певні виробники продають свою продукцію дорожче, інші — дешевше. В середньому придбання однієї вакцини для щеплень від коронавірусу обійдеться національному бюджету у 281 гривню, або трішки більше 10 доларів (якщо ми відштовхуємося від цифри в 37,3 млн доз вакцин). Підрахунок вартості 1 дози на 38 млн щеплень цю цифру не суттєво знижує. 

За ці кошти в Україні цьогоріч планують придбати:

  • 20 млн доз вакцин виробництва Pfizer;
  • 10 млн доз вакцин виробництва Novavax;
  • 5,3 млн доз вакцин виробництва Sinovac Biotech;
  • 2 млн доз вакцин виробництва AstraZeneca.

1,9 млн доз вакцин виробництва компанії Sinovac Biotech (Китай) вже було закуплено за кошти бюджету 2020 року. З початку цього року по кінець червня, в Україну вже було завезено 5,1 млн доз вакцин від ковід-19. 1,9 млн доз вакцин припали на Sinovac Biotech, 1,6 млн доз — AstraZeneca, 1,6 млн доз — Pfizer-BioNTech.

"Коментарі" вчора писали про те, скільки коштів з держбюджету України планує направити на боротьбу з пандемією коронавирусу у 2021 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини