Головна Новини Фармацевтика 2021 В Україні зареєстрували ще одну вакцину від СОVID-19 - для імунізації досить одного щеплення
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зареєстрували ще одну вакцину від СОVID-19 - для імунізації досить одного щеплення

Цікаво, що на території України вона була використана ще до її реєстрації

5 липня 2021, 13:58
Поділіться публікацією:

Минулої п'ятниці, 2 липня, в Україні була зареєстрована нова вакцина проти COVID-19 "Janssen" виробництва компанії "Johnson & Johnson". За повідомленням пресцентру Міністерства охорони здоров'я, ця вакцина зареєстрована для екстреного медичного застосування і є векторною.

В Україні зареєстрували ще одну вакцину від СОVID-19 - для імунізації досить одного щеплення

В Україні зареєстрована для екстреної вакцинації від коронавірусу вакцина "Janssen", фото з відкритих мереж

Принцип дії вакцини такий: вона містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтований ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2.

Планується, що організм людини буде виробляти антитіла саме до білків коронавірусу, а не до самого аденовірусу. Умови зберігання — при температурі від 2 до 8 градусів Цельсія. Як запевняє виробник "Janssen", для повної імунізації людини йому буде достатньою всього однієї дози/щеплення.

Для екстреного застосування ця вакцина була дозволена ВООЗ, а також США, Канадою, Швейцарією, Великобританією, країнами Європейського Союзу та іншими.

Цікаво, що вакцина виробництва "Johnson & Johnson" вже офіційно застосовувалася в Україні ще до її держреєстрації. Як розповіли в МОЗ України, 500 доз цієї вакцини ще раніше були завезені "з дотриманням порядку ввезення незареєстрованих лікарських засобів". Це сталося на прохання приватної компанії для вакцинації її співробітників, що працюють в США на Алясці. Там вони зайняті в сфері рибальства і повинні бути вакциновані зареєстрованою в США вакциною для отримання дозволу для роботи в цій країні. Компанія сама оплатила вартість "Janssen", налагодила її поставку в Україну і дотримання правил температурного режиму.

Зараз в Україні діє закон, що значно спрощує реєстрацію вакцин від коронавірусу. Сама сертифікація триває не довше 5 днів.

У МОЗ України повідомляють, що дізнатися більше про щеплення від COVID-19 можна на сайті vaccination.covid19.gov.ua або зателефонувавши за телефоном контакт-центру: 0-800-60-20-19.

Нагадаємо, що минулої п'ятниці у Вінниці через 4 години після введення вакцини "Пфайзер" помер чоловік. Як це сталося, писали "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини