Головна Новини Фармацевтика 2021 Єврокомісія дозволила AstraZeneca PLC поглинути ще одного фармацевтичного гіганта
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврокомісія дозволила AstraZeneca PLC поглинути ще одного фармацевтичного гіганта

Крім лікування поширених захворювань, "АстраЗенека" тепер буде випускати препарати для лікування рідкісних хвороб

6 липня 2021, 19:30
Поділіться публікацією:

Єврокомісія дозволила компанії AstraZeneca   PLC ( "АстраЗенека") з Великобританії придбати Alexion   Pharmaceuticals   Inc. ("Алексіон") зі Сполучених Штатів Америки і фактично поглинути останню. Обидва виробники є глобальними фармацевтичними компаніями. При цьому "Алексіон" спеціалізується на лікуванні рідкісних захворювань, а "АстраЗенека" — на поширених захворюваннях.

Єврокомісія дозволила AstraZeneca PLC поглинути ще одного фармацевтичного гіганта

"АстраЗенека" поглине американську фармкомпанію, фото з відкритих джерел

В Україні "АстраЗенека" відома в першу чергу як один з виробників вакцин від коронавірусу. Ця угода призводить до горизонтального перекриття між виробниками препаратів AstraZeneca і Alexion для лікування червоного вовчака нефриту, фолікулярної лімфоми, периферичної Т-клітинної лімфоми і вертикальної зв'язки, пов'язаної з виробництвом "Уплізни" — лікарського засобу для лікування різних рідкісних захворювань.

Як повідомили на офіційному веб-сайті Європейського Союзу, Єврокомісія схвалила цю покупку відповідно до Регламенту Євросоюзу, що регулює подібні злиття.

Комісія підсумувала, що очікуване придбання американської фармкомпанії "АстраЗенека" не повинно викликати проблем із конкуренцією через обмежений вплив на відповідні ринки лікарських засобів. Угода була  перевірена  відповідно до звичайної процедури перевірки злиття. Також на сайті Єврокомісії доступна детальніша інформація про поглинання.

Раніше одна з відомих українських фармацевтичних компаній "Фармак" потрапила у скандал через підкуп лікарів. Медиків нібито преміювали як грошима, так і подорожами, путівками на "семінари", щоб вони призначали препарати саме цього виробника. Хоча в лікарському середовищі стимуляція медиків з боку фармкомпаній — "секрет Полішинеля".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини