Медичні препарати на 78 млн грн отримала Харківщина: ситуація з ліками в області

Які ліки отримала Харківська область

У Харківській області провели нараду щодо ситуації із забезпеченням ліками. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

На засідання Ради з питань соціального захисту осіб з інвалідністю при Харківській ОВА директорка Департаменту охорони здоров'я ХОВА Тетяна Деменко повідомила про ситуацію з ліками. За її словами, Харківська область у 2024 році отримала лікарські засоби на загальну суму близько 78 млн грн. Допомога надійшла у рамках державної програми "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм".

Також в області реалізують комплексну програму “Здоров'я Слобожанщини”. У межах програми цього року закупили лікарські засоби на суму 4,6 млн грн.

“У липні 2024 року в регіоні стартував проєкт “Укрпошта.Аптека”, який надає можливість безплатної доставки ліків. Пацієнти можуть замовляти як безрецептурні препарати, так і ліки за програмою “Доступні ліки”, зателефонувавши до контакт-центру за номером 0-800-300-545”, - додала Тетяна Деменко.

Також обговорили питання щодо сприяння зайнятості осіб з інвалідністю. Представниця Харківського обласного центру зайнятості Інна Прохоренко зазначила, що протягом року на обліку в центрі перебувало 1300 осіб з інвалідністю. З них 432 було працевлаштовано, ще 450 наразі потребують роботи.

Роботодавці області пропонують 390 вакансій для осіб з інвалідністю. Також від Обласного центру зайнятості надає можливість навчання для осіб з інвалідністю. Цьогоріч такою послугою скористалися понад 80 громадян.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, чи можна приймати ліки з терміном придатності, що минув.