Проаналізувавши смертність від вакцин, вчені закликали уряди переглянути політику вакцинації

Для трьох смертей, яким запобігли вакцинацією, приходиться два випадки смерті, викликаних вакцинацією, - повідомляється в дослідженні!

Група вчених з Німеччини, Польщі та Нідерландів під загальним керівництвом Ральфа Дж. Дікліменте провела дослідження користі та шкоди сучасних вакцин від коронавірусу. Опубліковані результати можуть серйозно похитнути позиції прихильників загальної вакцинації від Covid-19 і дати додаткові аргументи їх супротивникам.

"Вакцини проти COVID-19 пройшли прискорені перевірки без достатніх даних про безпеку. Ми хотіли порівняти ризики і переваги", - пояснили свої наміри вчені.

Дослідники використовували наступний метод: підрахували "необхідну кількість вакцинації" (NNTV), щоб запобігти однієї смерті, використовуючи результати великого ізраїльського польового дослідження. Потім вони отримали доступ до бази даних про небажані реакції на ліки (ADR) Європейського агентства з лікарських засобів (ЕМА) і Національного реєстру Нідерландів (lareb.nl), щоб "витягти кількість випадків, які повідомляють про серйозні побічні ефекти, і кількість випадків зі смертельними побічними ефектами "

Відсутність очевидних переваг має змусити уряди переглянути свою політику вакцинації, висловили свої побажання вчені.

"Справжня оцінка піднімає питання, чи потрібно переосмислити політику і використовувати вакцини COVID-19 більш акуратно і з деякою обачністю, причому тільки для тих, хто готовий прийняти ризик, тому що вони відчувають себе більш схильними до ризику істинної інфекції, ніж фіктивною інфекції, - значиться у висновках наукового дослідження. - Можливо, варто послабити ентузіазм тверезими фактами? На наш погляд, EMA і національні уряди повинні ініціювати огляд безпеки в базі даних з безпеки вакцин проти COVID-19, а уряди повинні ретельно розглянути свою політику у світлі цих даних. В ідеалі незалежні вчені повинні провести ретельний аналіз дуже важких випадків, щоб можна було скласти обґрунтовані на фактах рекомендації про те, кому може бути корисна вакцинація проти SARS-CoV2, а кому загрожує небезпека виникнення побічних ефектів тепер".
Як значиться в анотації дослідження:

"Результат NNTV становить від 200 до 700 для запобігання одного випадку COVID-19 для мРНК-вакцини, що продається Pfizer, в той час, як NNTV для запобігання одній смерті становить від 9000 до 50 000 (довірчий інтервал 95%), з 16 000 на якості точкової оцінки. Повідомляється, що кількість випадків виникнення побічних реакцій становить 700 на 100 000 вакцинацій. В цей час ми спостерігаємо 16 серйозних побічних ефектів на 100 000 щеплень, а кількість смертельних побічних ефектів становить 4,11 на 100 000 щеплень. Для трьох смертей, які запобігли вакцинацією, ми повинні прийняти два випадки смерті, викликаних вакцинацією! "

Автори оголосили, що у них немає конфлікту інтересів, а дослідження не отримувало жодного фінансування.

Раніше видання "Коментарі" вже призводило за яких умов вакцинація від коронавірусу може бути небезпечна.